Victor! Despre dragostea unui cal!

Calul din Vicovul de Sus este bine.
L-am luat, l-am adus la Suceava, si se afla intr-un colt de rai! Ingrijit, operat, cusut, mananca, bea apa, iar oficial este calul cu numarul trei din ultimele doua zile.

Cat despre povestea din Vicovul de Sus.
Un om a postat pe Facebook, si a sunat la politie. Cand am ajuns acolo, aparusera deja si ‘proprietarii’ veniti dupa cai, caci erau doi cai. Omul care sunase la politie nu mai era, iar politia spune ca n-a primit nici o sesizare din partea lui, asta poate fi lamurit si verificat. Rromii trageau de calul rupt la piept sa-l ia si sa-l duca la abator, acolo era destinatia si rostul de ceva bani, caci dupa spusele lor – nu mai era bun de nimic, nici sa traga, dar nici de veterinar n-aveau bani.
In peisaj aparuse si un alt personaj din sat care sustinea ca acest cal i-a farmat masina, si de-acolo se trage si rana. Dupa varianta lor, caii au scapat asnoapte sau dimineata, au alergat pe drum si s-au izbit intr-o masina parcata careia i-au spart luneta, tripla, parca si bara. Rromul sef i-a pus omului in mana 10 milioane pentru daune, apoi s-au pus pe capul calul ranit sa-l bage cu forta intr-o duba.

N-a fost chip sa-i oprim, am sunat la 112, pana a venit politia, au disparut cu tot cu duba, si cu tot cu cai. Apucasem sa-i filmam, au fost identificati, ne-am dus la ei acasa cu Politia, calul era ascuns in grajd. Am sunat medicul veterinar de la circa din Vicovul de Sus sa vina la fata locului si sa acorde un minim de ingrijiri medicale unui cal ce sangera de ore intregi, si culmea, fusese sunat si de un inspector de la ANSVSA Suceava sa vina acolo. Raspunsul dnului veterinar Carcea: ‘Pai cine sunteti voi sa ma chemati acolo si sa dati ordine?’ Cine suntem?? Oameni normali, ca oricare altii, care v-am cerut sprijin sa ajutati un cal taiat la gat, si v-ati batut joc de noi!! Astia suntem!!!

Ploua cu galeata, eram in capatul lumii, peste padurea din spatele grajdului se intindea deja Ucraina….calul sangera intr-una, un medic de circa ce si-a batut joc de noi si de meseria lui, si rromii care urlau: ori dati bani pe cal sa-l luati, ori iesiti din curte si-l ducem la abator! Politia ridica din umeri, caci fara un reprezentant DSV nu puteam lua calul legal.

Parca eram intr-un episod din Las Fierbinti. Mai lipsea primarul, atat. Imaginea calului taiat care se putea prabusi oricand, sictirul veterinarului si distanta la care eram, si fara nici un fel de ajutor, ne-a facut sa batem palma cu tiganii. Le-am dat 10 milioane pe cal numai ca sa fugim spre Suceava si sa gasim un doctor.

Calutul a rezistat pe drum, si-a ajuns intr-o gura de rai. Alexandru Covaşă, Catalin Siminiuc si dnul dr. Cretu ne-asteptau. Spalat, tratat, operat, cusut, cazat la 5 stele, mancare, apa si liniste. Nici nu s-a trezit bine din anestezie, ca nu stia saracul de ce sa se apuce, atat de flamand si de insetat era.
A ajuns la o herghelie…si e cel mai slab, si mai urat dintre toti caii de-acolo. Dar e calutul nostru de suflet, si-o sa fie iubit ca un pursange.

Nu stim adevarul despre ce s-a intamplat cu el la Vicov, si n-o sa-l aflam niciodata. Ca s-a izbit singur intr-o masina (oare sa fie un cal atat de prost?!), ca a fost taiat, noi stim doar varianta celor ce-l pregateau de abator, dupa ce l-au lasat sa sangereze si sa agonizeze ore intregi pe marginea drumului. O alta poveste inmormantata in tacere, dar un alt suflet salvat. Si caii de ieri sunt bine. Povestea celui din Balaceana de noaptea trecuta…nici n-am avut timp s-o scriem. Timp nu mai exista!

Multumim inca o data, Alexandru Covasa si Siminiuc Catalin!

Mai multe articole

Doi câini de om sărac

Cândva, anul trecut, un medic veterinar ne-a rugat să ajutăm o bătrână dintr-un sat. S-o ajutăm cu câinii săi, căci nu mai

Distracția ta este teroare pentru noi!

Multe sunt obiceiurile românești tradiționale ce nu vor cunoaște uitarea. Scorcova, plugușorul, capra, ursul, uratul, colindele-n seara de Ajun. Românii au grijă

Cărucior de cumpărături
0
    0
    Coșul dvs.
    Coșul dvs. este golÎnapoi la magazin
      Aplicați cuponul