Nu ai niciun produs în coș.

Contact

Măriței 727160

casaluipatrocle @ gmail.com

Școala Gimnazială “Ioan Băncescu”

scoala gimaz11
Facebook
WhatsApp
Email
Telegram

Poveste

“Măreţia unei naţiuni şi progresul ei moral pot fi măsurate prin felul în care sunt tratate animalele.”- Mahatma Gandhi Este citatul cu care ne-am început anul acesta campania de educare și sensibilizare a copiilor în ceea ce privește protecția animalelor, dar este și cel care ne dă puterea de a merge mai departe de fiecare dată când ne simțim epuizați, drenați de orice resursă de natură psihofiziologică. Astăzi am fost la Școala Gimnazială “Ioan Băncescu” din comuna Adâncata, județul Suceava.

Aproape 4 ore le-am petrecut în compania celor mici, propovăduind doar iubire. Copiii, inteligenți de altfel, ne-au acaparat cu întrebări, ne-au oferit răspunsuri elaborate și totuși neașteptate, au fost ochi și urechi la tot ceea ce s-a discutat. Au asimilat rapid informațiile și ne-au asigurat că le vor pune în practică, iar profesorii ne-au susținut și au întârit cele prezentate cu exemple din viața cotidiană, pentru a înlesni o mai bună înțelegere. La final, n-am plecat nici cu mâna goală. Au pregătit daruri pentru necuvântătoare, fiecare ce a putut și a știut mai bine, din puținul lor au îngăduit să dăruiască și pentru cei ai nimănui.

Am plecat cu ochii-n lacrimi, impresionați de bunăvoința și altruismul lor, de cât de bine și-au intrat în rolul de gazde primitoare și receptive, de cum au putut acești copii să exemplifice atât de bine zicala: “Dar din dar se face rai.”, căci acolo unde există tragere de inimă, se instaurează dragostea și speranța. Pentru activitatea de astăzi, ținem să le mulțumim diriginților claselor a V-a A (Marius Munteanu), a V-a B (Domnica Luncariu), a VI-a A (Ștefan Leonte), a VI-a B (Trifan Crăciunescu), a VII-a A (Rodica Prohoață), a VII-a B (Daniela Alucăi) și în special profesorilor care s-au implicat, popularizând activitatea: dna. Daniela Alucăi, Anca Pintilii, dar nu în ultimul rând, doamnei Ioana Simian, la invitația căreia am onorat astăzi cu prezența, fiind și cea care ne-a fost sprijin pe toată durata celor aprox. 4 ore în care am prezentat proiectul nostru.

Mulțumiri cordiale adresăm de asemenea doamnei director Crăciunescu Maria, pentru totala dumneaei susținere a activității, dar și celor mici, anterior prezentați, pentru deschiderea și empatia de care au dat astăzi dovadă! De menționat este și prezența zilnică, perseverentă și necesară a voluntarului nostru drag, Blanaru Andrei, care nu se dă înlături de la nicio acțiune, care ne susține și ne însoțește ori de câte ori îi solicităm ajutorul. Mulțumim că ești mereu alături de noi, de cei blănoși, mulțumim că ești umărul pe care ne sprijim atunci când ne este greu! #CasaLuiPatrocle #EducationalProject #SalveazăOInimă #AnimalShelter

Galerie foto