Povestea labradorului legat cu cablu…

Neglijența condamnă la suferință! De-a lungul acestei săptămâni am primit mesaje din partea coastră în legătură cu un labrador negru care umbla haihui prin zona Centru. Din nefericire, timpul scurt și nenumăratele urgențe nu ne-au permis să mergem să-l verificăm, însă un om bun a făcut o vizită cu el la veterinar pentru a verifica dacă este cipat și a postat nenumărate anunțuri pe grupurile cu animale din Suceava vorbind despre el. O perioadă nu s-a mai auzit nimic despre labradorul negru, însă vineri, 17.07., Poliția Locală ne-a contactat și ne-a solicitat să ne deplasăm pe Zamca să preluăm un câine pe care oamenii l-au sesizat ca fiind bătut zilnic de un vecin, legat cu un cablu pe casa scării și lăsat fără mâncare sau apă zile întregi.

Ne-am prezentat în cel mai scurt timp la fața locului, însă cu câteva minute înainte de a ajunge noi însoțite de echipajul de poliție, domnul ce deținea animalul l-a scos repede afară. Am discutat cu vecinii și ne-au confirmat încă o dată că cel care deține câinele nu este de fapt stăpânul lui, ci l-a adus în scară în urmă cu o săptămână și de atunci îl maltratează zilnic, nu-i oferă condițiile minime elementare, iar ei sunt nevoiți să-l hrănească pe ascuns. Am plecat vineri dezamăgite, dar promițându-ne că nu vom renunța până ce nu vom scăpa câinele din ghearele bărbatului dezumanizat.

Astăzi, un alt domn a cărui părinți locuiesc în blocul cu pricina, ne-a rugat să venim să preluăm câinele, fiindcă individul nu este prin preajmă. În 8 minute am ajuns acolo, am găsit câinele în condiții mizerabile, extrem de fricos și anxios. Am apelat de grabă poliția, care inițial ne-a spus că nu pot interveni dacă câinele nu este bătut, iar apoi au sunat înapoi, trimițând o patrulă către noi. Cu câteva minute înainte ca mașina poliției să înainteze pe stradă, individul așa-zis „deținătorul animalului” l-a luat în lesă, l-a scos afară, i-a aplicat o corecție atât în fața noastră cât și a vecinilor și a amenințat că atunci când se va întoarce „va tăia gâtul tuturor”.

O dată ajunsă și patrula de poliție la fața locului, o vecină în vârstă de 14 ani, auzind scandalul a coborât în lacrimi spunând că individul a abuzat-o și a molestat-o, atât pe ea cât și pe alte fete minore. Poliția a consemnat spusele fetei, iar noi am plecat în urmărire.

Timp de 3 ore, prieteni ai asociației noastre cărora le mulțumim și le vom fi recunoscători mereu, au făcut nenumărate ture de oraș în căutarea lui, iar într-un final, când l-au găsit și au constat că acesta se îndrepta înspre casă, ne-au anunțat să ne întoarcem cu poliția.

În maxim 5 minute am ajuns în fața blocului, am asteptat poliția, am intrat în bloc și am luat câinele (acțiune vizibilă în live-ul postat astăzi). Individul nu a fost prezent, lucru ce ne-a permis să ne mișcăm în timp util și să nu cauzăm prea multă zarvă.

Dacă până aici vi se pare o poveste încurcată, vă anunțăm că de aici de complică și mai mult. După ce câinele a ajuns în custodia noastră, am primit un mesaj de la o domnișoară ce afirma că, câinele îi aparține tatălui ei, că iese din curte când vrea, vine când vrea și că și-o dorește înapoi. O anunțăm respectuos pe această cale că un câine iubit n-ar trebui niciodată lăsat de izbeliște timp de O SĂPTĂMÂNĂ, fără a încerca măcar să fie căutat. Câinele nu este cipat și va rămâne în custodia noastră până își va vindeca traumele cauzate de bătăile crunte pe care le-a încasat zi și noapte, bătăi pentru care atât noi cât și vecinii au suferit la auzul plânsetelor lui disperate. Actul acesta este unul de pură neglijență, realizat de un stăpân iresponsabil, care a ales să nu-și supravegheze animalul, iar acesta a ajuns pe mâinile unui dezaxat psihic, un profil pe care poliția îl avea în vedere de mult. De altfel, câinele este de o blândețe cum rar am întâlnit, nu a ripostat niciodată, nici măcar atunci când a fost lovit sub ochii noștrii, docil și iubitor, așa a rămas acest suflet pur în urma atrocităților pe care le-a suferit. Uneori, noi chiar nu merităm animalelele.

Așa că, fiți prudenți oameni buni, aveți grijă de animăluțele voastre că niciodată nu se știe pe mâinile cui pot ajunge.

Mulțumim încă odată lui Cosmin Manolache și soției lui pentru suport, dedicare și transport, Cristinei Sbîrnea pentru implicare și promptitudine și familiei Hladiuc pentru darurile minunate și grijă lor față de suflețelele noastre mici și blănoase! Sunteți minunați! ❤

Mai multe articole

Doi câini de om sărac

Cândva, anul trecut, un medic veterinar ne-a rugat să ajutăm o bătrână dintr-un sat. S-o ajutăm cu câinii săi, căci nu mai

Distracția ta este teroare pentru noi!

Multe sunt obiceiurile românești tradiționale ce nu vor cunoaște uitarea. Scorcova, plugușorul, capra, ursul, uratul, colindele-n seara de Ajun. Românii au grijă

Cărucior de cumpărături
0
    0
    Coșul dvs.
    Coșul dvs. este golÎnapoi la magazin
      Aplicați cuponul