Nu dăruiți o responsabilitate de Craciun!🎄

Pentru a crește un câine sau o pisică, e nevoie de 10-20 de ani de implicare financiară și emoțională. Vă rugăm, nu adoptați sau cumpărați animale cu scopul de a le oferi sub formă de cadouri!

Ne aflăm din nou în acea perioadă a anului în care părinții caută să cumpere și/sau să adopte cu disperare un animal pentru copiii lor. Ceea ce mulți nu înțeleg este că orice animal, fie el hamster, papagal, cățel sau pisică presupune asumarea unei responsabilități permanente.

Șterge-ne de pe lista ta de cumpărături de Crăciun! 🎀

Da, un cățeluș cu fundiță la gât dă foarte bine sub un brad bogat în ornamente, iar bucuria de moment a copiilor este de-a dreptul covârșitoare pentru adulți, însă în calitate de părinți, simțul moralității ar trebui să ne îndemne să-i învățăm pe micuți că odată ce alegem să adoptăm un animal, o facem pe viață, nu doar pe perioada sărbătorilor!

Trebuie să contribuim la formarea conștiinței morale a celor mici prin a-i învăța că trebuie să avem răbdare până când puiul începe să-și facă nevoile afară, că trebuie să tolerăm comportamentul de a roade lucruri, de a le distruge dintr-o bucurie copilărească specifică, trebuie să cristalizăm noțiunea prin a le aminti și reaminti copiilor că animalul trebuie vaccinat, deparazitat periodic, sterilizat la vârsta potrivită, plimbat pentru a-și consuma energia (indiferent că afară viscolește, plouă torențial sau e caniculă), că nu-l putem lăsa singur acasă prea mult timp întrucât unii dintre ei pot manifesta un comportament indezirabil bazat pe anxietatea de separare față de stăpânii lor.

Atunci când ne luăm animal, ne asumăm o responsabilitate și nu-l putem înstrăina dacă roade canapeaua, dacă-și face nevoile pe covor, dacă latră prea mult și prea tare sau dacă nu știe a merge încă-n lesă. Orice comportament învățat poate cunoaște schimbarea sau pe românește “orice învăț are și un dezvăț”, dar oamenii trebuie să se implice activ în procesul schimbării.

Sufletele sunt nerambursabile!

Atunci când alegem să dăruim unui copil un animal de Crăciun, ne asigurăm că familia și implicit cel mic înțeleg atât bucuriile cât și greutățile pe care creșterea unui animal le impune. Nu dărim doar ca să aruncăm în stradă după sărbători un suflet lipsit de vină!

Alegeți înțelept de sărbători! Alegeți conștientizarea în detrimentul bucuriei efemere! 🎁 Adoptă cu cap!

Mai multe articole

Doi câini de om sărac

Cândva, anul trecut, un medic veterinar ne-a rugat să ajutăm o bătrână dintr-un sat. S-o ajutăm cu câinii săi, căci nu mai

Distracția ta este teroare pentru noi!

Multe sunt obiceiurile românești tradiționale ce nu vor cunoaște uitarea. Scorcova, plugușorul, capra, ursul, uratul, colindele-n seara de Ajun. Românii au grijă

Cărucior de cumpărături
0
    0
    Coșul dvs.
    Coșul dvs. este golÎnapoi la magazin
      Aplicați cuponul