Distracția ta este teroare pentru noi!

Multe sunt obiceiurile românești tradiționale ce nu vor cunoaște uitarea. Scorcova, plugușorul, capra, ursul, uratul, colindele-n seara de Ajun. Românii au grijă să le conserve și să le scoată de la naftalină cu multă bucurie atunci când se apropie vremea lor. Un alt obicei des practicat este întâmpinarea Anului Nou care vine cu zgomote puternice, cu scopul “alungării spiritelor rele”. Și n-ar fi o problemă dacă ar dăinui în continuare, însă obiceiul a fost supus unei interpretări personale ale oamenilor ce s-a tradus prin utilizarea frecventă și persistentă a PETARDELOR, POCNITORILOR, ARTICOLELOR PIROTEHNICE.

Ele fac parte din categoria P1 și NU sunt destinate folosirii în scopul divertismentului personal! Este permisă folosirea lor în cazuri extreme, de către persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice ce atentează la integritatea lor fizică, de către fermieri sau alte categorii profesionale care utilizează articolele pirotehnice în scop TEHNIC.

De-a lungul timpului, petardele și pocnitorile au produs mai mult rău decât bine. Anul trecut, 112 persoane au fost rănite, suferind leziuni grave, una dintre ele chiar decedând, toate pe fondul nerespectării legislației privind materialele pirotehnice. Pe măsură ce evoluăm, trebuie să ne deschidem mințile, dar și sufletele și să înțelegem că aceste obiecte sunt extrem de periculoase, iar bucuria efemeră este resimțită doar de cel ce le dă foc, iar efectul lor impactează atât adulții, copiii  cât și animalele ce rămân cu traume ireparabile după un astfel de șoc.

Întotdeauna pășim în noul an cu lacrimi și suspine, supărare și indignare pentru că găsim în adăpost mulți căței morți, în prima zi de după revelion. Toți morți de frica bubiturilor, sub teroarea sătenilor care aruncă cu petarde înspre adăpost sau în vecinătatea acestuia.

Anual, încă din primele zile ale lui ianuarie, mesageria paginii noastre vuiește de stăpâni impacientați, ale căror patrupede au evadat de acasă, ca urmare a șocului trăit în noaptea de revelion. Și tot anual trăim o disperare de-a dreptul epuizantă atunci când ne sunt semnalate animale cărora le-au explodat petarde și pocnitori în gură, rezultat al amuzamentului unor persoane lipsite de moralitate și discernământ.

Aveți puterea de a schimba ceva, de a pleda pentru liniște și evitarea multor tragedii! Aveți liberul arbitru și puteți înțelege că deși astfel de materiale sunt accesibile publicului larg, ele sunt interzise, iar utilizarea lor în scopul divertismentului personal este pedepsită cu sancțiuni contravenționale! Puteți alege să NU le folosiți și să vă bucurați de alte obiceiuri și tradiții, mai puțin dăunătoare celor din jurul vostru, oameni sau animale! Alegeți să nu fiți egoiști, căci distracția voastră e teroare pentru necuvântoare!

#FiiResponsabilDeRevelion

Mai multe articole

Doi câini de om sărac

Cândva, anul trecut, un medic veterinar ne-a rugat să ajutăm o bătrână dintr-un sat. S-o ajutăm cu câinii săi, căci nu mai

Cărucior de cumpărături
0
    0
    Coșul dvs.
    Coșul dvs. este golÎnapoi la magazin
      Aplicați cuponul