Nu ai niciun produs în coș.

Contact

Măriței 727160

casaluipatrocle @ gmail.com

Willi

5
Distribuie:
Status Adoptie
Adoptat
Oferit spre adoptie

Caracteristici:

Sex: Masculin
Vârstă: 14
Vaccinat: Da
Deparazitat: Da
Sterlizat: Nu
Talie: Medie
Handicap: Minor
Particularități: Blând

Despre

“Willi” are și el o poveste tristă, aidoma tuturor câinilor din adăpostul nostru, căci de-a lungul timpului ne-am creat un sanctuar de recuperare pentru câinii suferinzi de diferite afecțiuni și acuzând numeroase probleme de ordin medical. A trăit toată viața lui la munte, pe Rarău, acolo unde gerul e constant pe întreaga perioadă a iernii și nu iartă pe nimeni. Se ținea după picioarele turiștilor și implora cu ochii lui mari și căprui să fie salvat sau măcar să i se ofere o mângâiere. Atât de simplii sunt câinii, se mulțumesc cu o mângâiere sau o bucată de mâncare, știu că mai mult nu pot primi fiindcă și posibilitățile oamenilor sunt limitate. Mulți sunt cei care au trecut pe lângă el, dar niciunuia nu i s-a făcut milă de câinele care se târa în urma lor. Noi ne-am transformat vacanța într-un mare rescue și, în loc de bagaje, pe bancheta din spate am pus doi câini, cei care aveau cel mai mult nevoie de ajutorul nostru și am plecat către Suceava.

Willi a dormit tot drumul, frigul în care a trăit l-a epuizat, l-a schilodit, l-a transformat într-un cerșător și într-un final, tot frigul l-a salvat. Ne-am pus multe întrebări referitoare la el, cum a rezistat atâtea ierni pe munte? Ce a mâncat când nu erau turiștii acolo? Cu ce s-a învelit? Cum de nu i s-a făcut nimănui milă de el?, doar toate au rămas în mintea noastră răsunând ca un ecou când am ajuns împreună acasă. Nu a mai contat nimic, nici de ce a ajuns așa, nici de ce nu a primit ajutorul cuvenit căci noi eram responsabili să-i asigurăm o pensie fericită. Am plecat către veterinar pentru un consult explicit, iar diagonosticul pe care l-a primit bătrânul a fost artroză, iar de aici a început munca. El a luptat să se facă bine, noi să-l facem bine, iar așa cum mereu ținem să evidențiem, tot dragostea a biruit, iar atenția și grija sporită l-au vindecat.

E sănătos acum, fericit și mai jucăuș ca niciodată, în loc să se târască (așa cum obișnuia să o facă) țopăie și aleargă bucuros înspre noi dimineața când deschidem adăpostul. S-a făcut bine, iar amintirea nefastă a vieții petrecute pe munte s-a estompat. Singura lui grijă acum e să se joace și să prindă un loc fruntaș la mâncare. E un luptător, acum poate orice.

Vrem să-l promovăm pentru adopție, cu toate că știm că șansele de a îndupleca inima cuiva sunt minilmale, dar am învățat că trebuie să sperăm pentru fiecare dintre ei, căci minuni au mai fost și le-am trăit chiar pe pielea noastră.

Despre “Willi” vă relatăm următoarele:

  Este un mascul în vârstă de 14 ani, de talie medie (~42cm).
  Este foarte cuminte, blând în preajma adulților, dar și a copiilor.
  Este prietenos cu alte animale, se joacă cu orice câine din adăpost. E prea bătrân să se mai certe, să mai vrea să împartă ceva cu ei.
  E recunoscător pentru orice primește, se bucură sincer și autentic de o mângâiere, de o bucată de conservă, de un vizitator grăbit.
  Este potrivit pentru viața la curte, dar este EXCLUS ca el să ajungă în laț după cât a suferit‼️
  Este deparazitat intern/extern, cu schema de vaccinare finalizată, nesterilizat (la vârsta și organismul lui slăbit, nu mai poate suferi o intervenție chirurgicală, dar nu mai intră în călduri).

 ❤ Cu sufletul la gură distribuim albumul său de adopție, sperăm într-o minune, sperăm că cineva se va îndura și de el, de un suflet chinuit cu o poveste tristă. Știm, românii vor doar pui pufoși cu ochi albaștrii, dar le reamintim că Willi și alții ca el rămân stingheri în adăpost, uneori pentru totdeauna și s-ar bucura și ei de o familie responsabilă dacă cineva le-ar oferi o șansă.

Galerie foto

Dacă doriți să adoptați un câine din adăpostul nostru, vă invităm mai întâi să completați următorul chestionar.

Dureaza doar 2 minute!

Care este scopul chestionarului? De ce trebuie să îl completez?

Chestionarul reprezintă primul pas în vederea adopției și modalitatea prin care încercăm să vă cunoaștem și să ne asigurăm că blănoșii noștri ajung în familii iubitoare și mai ales responsabile. (ATENȚIE: Nu luăm în considerare răspunsuri monotone de tipul ‘’Da” sau “Nu’’).

Completează chestionarul de mai jos - Etapa 1 din 4
Vârsta dvs este.: 10

Rugăm să citiți cu atenție câteva dintre obligațiile la care vă angajați ca și adoptator: 

Datele dvs. de contact, așa cum vor fi menționate în contractul de adopție (nume, prenume, vârsta, nr. telefon și adresa la care doriți să locuiască animalul adoptat). 

 1. Să asigurați animalului donat de către noi un trai decent, lipsit de stres, aspect ce se traduce prin: apă și mâncare nelimitată, un loc confortabil în care să doarmă, libertate de mișcare, posibilitatea de a-și manifesta trăsăturile (de câine) în liniște. 
 2. Să asigurați tratament veterinar calificat în caz de vătămare sau boală. 
 3. Să asigurați deparazitările lunare și vaccinarile anuale. 
 4. Să NU bruscați, să NU maltratați, să NU pedepsiți animalul. În cazul în care intervin probleme comportamentale aveți obligația de a vă adresa asociației noastre sau unui dresor calificat. 
 5. Să NU abandonați sub nicio formă animalul dacă realizați că nu corespunde standardelor dvs. 
 6. Să NU înstrăinați animalul decât anunțând în prealabil donatorul, respectiv asociația noastră, iar acest lucru se va efectua NUMAI cu acordul nostru. 
 7. Să anunțați asociația în cazul în are schimbați domiciliul animalului și dacă vă schimbați datele de contact- nr. de telefon pentru a putea menține în continuare legătura cu dvs. 
 8. Să luați măsuri pentru sterilizarea animalului la vârsta potrivită dacă acest lucru nu a fost efectuat deja de către asociația noastră.
 9. Să anunțați asociația în termen de 24h în cazul pierderii sau decesului animalului adoptat. 
 10. Să returnați asociației animalul dacă NU vă mai permiteți să îl îngrijiți, dacă vă mutați și nu-l puteți lua cu dvs., dacă nu relaționați bine cu el, dacă nu este compatibil cu familia dvs. și/sau dacă nu sunteți mulțumit de el.
 11. Să permiteți asociației vizitarea animalului, cu anunțare prealabilă, la solicitarea asociației în scopul verificării condițiilor asigurate animalului adoptat și a stării acestuia. 
 12. În cazul nerespectării prevederilor și obligațiilor stipulate atât în acest chestionar cât și în contractul de adopție semnat ulterior de către adoptator, asociația noastră își rezervă dreptul de a confisca animalul donat 
 13. Vă mulțumim pentru timpul acordat parcurgerii chestionarului nostru!
ro_RORomanian