Nu ai niciun produs în coș.

Contact

Măriței 727160

casaluipatrocle @ gmail.com

Rosie

292359124_2915015882140256_2681749545156494388_n
Distribuie:
Status Adoptie
Neadoptat
Oferit spre adoptie

Caracteristici:

Sex: Feminin
Vârstă: 3
Vaccinat: Da
Deparazitat: Da
Sterlizat: Nu
Talie: Medie
Handicap: Nu
Particularități: Afectuoasă

Despre

Pe Rosie am găsit-o în urmă cu câteva zile în fața adăpostului nostru. Amorțite de somn, încercând să deschidem porțile adăpostului, am dat peste un câine, legat de gard. Da, legat, oameni buni, ca să se asigure inculpatul că nu dispare și rămâne neobservat de către noi. Câinele, lipsit de vină, căuta un petic de umbră. Nu înțelegea nici cine suntem noi, nici unde se află și mai ales ce caută acolo. Nici noi nu știam de ce l-au legat de poartă, noaptea, ca hoții, în loc să ne confrunte față-n față și să ne roage să-l preluăm. De astfel de acte de indolență suntem sătui căci noi am înțeles de mult că munca cu animalele-i ușoară, cu oamenii e greu. Sterilizarea se refuză în fondul motivelor creștinești, câinii se abandonează pentru că mănâncă găini, pentru că nu latră suficient de tare și pentru că se sălbăticesc de la atâta stat izolați în lanț. Motivul abandonului ei? Nu-l cunoaștem, presupunem că este doar lașitatea de a nu-ți asuma până la capăt responsabilitatea unui animal. Că-i mai ușor s-o pasezi altuia, că el știe mai bine, că se descurcă și-n fond nici n-are cum să o refuze dacă am priponit-o chiar sub ochii lui.

Ăștia suntem... și nu ne mai facem bine, oricât de mult am încerca. Iar cum ne-am pricopsit cu un alt câine sănătos pe care nu-l putem înghesui printre bolnavi, vă propunem să-l adoptați.

Despre Rosie vă spunem următoarele:

  Este o femelă în vârstă de 3 ani, de talie medie (¬43cm).
  Este foarte prietenoasă, iubitoare și degajată atât în prezența oamenilor cât și a celorlalți căței.
  Este activă, se bucură din plin de timpul petrecut în aer liber, în țarcul de joacă.
  Este deparazitată intern și extern, vaccinată, se asigură sterilizarea ei gratuită.
  A se reține că nu știm cum se comportă cu felinele, cu găinile, cu puii. Nu cunoaștem care sunt intențiile ei vis a vis de alte animale în afara speciei sale.

 ❤️ Poate cine a abandonat-o ne vede postarea și începe a-l mustra diseară conștiința, iar dacă sentimentul acesta nu există, avem confirmarea că asistăm la un fenomen al depersonalizării. Pe cei ce ne înțeleg frustrarea îi rugăm să ne ajute cu o distribuire, să trimitem acest câine acasă cât mai curând!

Galerie foto

Dacă doriți să adoptați un câine din adăpostul nostru, vă invităm mai întâi să completați următorul chestionar.

Dureaza doar 2 minute!

Care este scopul chestionarului? De ce trebuie să îl completez?

Chestionarul reprezintă primul pas în vederea adopției și modalitatea prin care încercăm să vă cunoaștem și să ne asigurăm că blănoșii noștri ajung în familii iubitoare și mai ales responsabile. (ATENȚIE: Nu luăm în considerare răspunsuri monotone de tipul ‘’Da” sau “Nu’’).

Completează chestionarul de mai jos - Etapa 1 din 4
Vârsta dvs este.: 10

Rugăm să citiți cu atenție câteva dintre obligațiile la care vă angajați ca și adoptator: 

Datele dvs. de contact, așa cum vor fi menționate în contractul de adopție (nume, prenume, vârsta, nr. telefon și adresa la care doriți să locuiască animalul adoptat). 

 1. Să asigurați animalului donat de către noi un trai decent, lipsit de stres, aspect ce se traduce prin: apă și mâncare nelimitată, un loc confortabil în care să doarmă, libertate de mișcare, posibilitatea de a-și manifesta trăsăturile (de câine) în liniște. 
 2. Să asigurați tratament veterinar calificat în caz de vătămare sau boală. 
 3. Să asigurați deparazitările lunare și vaccinarile anuale. 
 4. Să NU bruscați, să NU maltratați, să NU pedepsiți animalul. În cazul în care intervin probleme comportamentale aveți obligația de a vă adresa asociației noastre sau unui dresor calificat. 
 5. Să NU abandonați sub nicio formă animalul dacă realizați că nu corespunde standardelor dvs. 
 6. Să NU înstrăinați animalul decât anunțând în prealabil donatorul, respectiv asociația noastră, iar acest lucru se va efectua NUMAI cu acordul nostru. 
 7. Să anunțați asociația în cazul în are schimbați domiciliul animalului și dacă vă schimbați datele de contact- nr. de telefon pentru a putea menține în continuare legătura cu dvs. 
 8. Să luați măsuri pentru sterilizarea animalului la vârsta potrivită dacă acest lucru nu a fost efectuat deja de către asociația noastră.
 9. Să anunțați asociația în termen de 24h în cazul pierderii sau decesului animalului adoptat. 
 10. Să returnați asociației animalul dacă NU vă mai permiteți să îl îngrijiți, dacă vă mutați și nu-l puteți lua cu dvs., dacă nu relaționați bine cu el, dacă nu este compatibil cu familia dvs. și/sau dacă nu sunteți mulțumit de el.
 11. Să permiteți asociației vizitarea animalului, cu anunțare prealabilă, la solicitarea asociației în scopul verificării condițiilor asigurate animalului adoptat și a stării acestuia. 
 12. În cazul nerespectării prevederilor și obligațiilor stipulate atât în acest chestionar cât și în contractul de adopție semnat ulterior de către adoptator, asociația noastră își rezervă dreptul de a confisca animalul donat 
 13. Vă mulțumim pentru timpul acordat parcurgerii chestionarului nostru!
ro_RORomanian