Nu ai niciun produs în coș.

Contact

Măriței 727160

casaluipatrocle @ gmail.com

Nelu

SONY DSC
Distribuie:
Status Adoptie
Neadoptat
Oferit spre adoptie

Caracteristici:

Sex: Masculin
Vârstă: 11
Vaccinat: Da
Deparazitat: Da
Sterlizat: Nu
Talie: Mica
Handicap: Minor
Particularități: Blând/ă

Despre

Slab ca varga, bătrân și suferind, așa l-au abandonat oamenii pe Nelu.

A fost câine de curte și sonerie la poartă, dar când a început a se degrada și a avea nevoie el de ei, au ales calea mai ușoară... să-l azvârle la o margine de sat, acolo unde oamenii-și aruncă cele netrebuincioase.

Câinele nu s-a urnit din loc. A așteptat în capul podului ca oamenii să se răzgândească și să se întoarcă. Nu s-a întâmplat. Între timp a dat o mașină peste el. Nu l-a omorât, dar l-a zdruncinat rău de tot. Nici după asta n-a plecat. S-a refugiat printre gunoaie și a așteptat ca ei să vină înapoi. Cuminte, bătrân, umil.

Când l-am întâlnit prima oară și l-am așezat pe masa de consultație am crezut că-l vom pierde, atât era de terfelit de boli, de răni, de viermi și de probleme.

Accidentul de mașină i-a provocat un traumatism cranian în urma căruia a dezvoltat un comportament bizar de mers doar în cerc. Mai mult decât atât, analizele realizate au scos la iveală prezența babesiozei, boală provocată de mușcăturile de căpușă, pesemne că acest câine n-a văzut în viața lui o urmă de pipetă. În rănile de pe trup i-au colcăit multă vreme viermii, mâncând din el puțin câte puțin. Pe viu, imaginați-vă cât chin și câtă durere!

Dar Nelu a luptat – cu boala, cu traumatismul, cu rănile care în cele din urmă au fost igienizate și s-au închis. Alături de el am tras și noi să fie bine, sprijinindu-l cu medicamentație neurologică și încurajându-l să-și depășească cercul imaginar în care era captiv.

Astăzi Nelu este bine... sau cel puțin, mai bine! S-a îngrășat, stabilizat, s-a luminat la față. S-a făcut din umbră câine!

Ne străduim să-i căutăm și ne rugăm să găsim un colț de curte pentru acest bătrân care are să petreacă o iarnă grea în adăpost:

🐾 Mascul, născut cu aproximație în 2013, de talie medie (¬40cm).
🐾 Ca urmare a accidentului, unul dintre ochi a fost puternic afectat și credem că și-a pierdut capacitatea vizuală a organului respectiv. Cu celălalt încă vede bine.
🐾 S-a întremat foarte mult de când este la noi, a prins încredere în oameni, îi iubește, adoră să fie înconjurat de copii, de jucării, de liniște.
🐾 Este potrivit atât pentru viața la curte cât și pentru cea la bloc. A se ține cont că este destul de bătrân, motiv pentru care nu mai aleargă ca la maratoane și nu mai este la fel de activ.
🐾 Deparazitat intern și extern, vaccinat complet, nesterilizat.

Ajută și tu cu Hrană sau servicii veterinare

Galerie foto

Dacă doriți să adoptați un câine din adăpostul nostru, vă invităm mai întâi să completați următorul chestionar.

Dureaza doar 2 minute!

Care este scopul chestionarului? De ce trebuie să îl completez?

Chestionarul reprezintă primul pas în vederea adopției și modalitatea prin care încercăm să vă cunoaștem și să ne asigurăm că blănoșii noștri ajung în familii iubitoare și mai ales responsabile. (ATENȚIE: Nu luăm în considerare răspunsuri monotone de tipul ‘’Da” sau “Nu’’).

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Completează chestionarul de mai jos - Step 1 of 4
Name
Vârsta dvs este.: 10

Rugăm să citiți cu atenție câteva dintre obligațiile la care vă angajați ca și adoptator: 

Datele dvs. de contact, așa cum vor fi menționate în contractul de adopție (nume, prenume, vârsta, nr. telefon și adresa la care doriți să locuiască animalul adoptat). 

 1. Să asigurați animalului donat de către noi un trai decent, lipsit de stres, aspect ce se traduce prin: apă și mâncare nelimitată, un loc confortabil în care să doarmă, libertate de mișcare, posibilitatea de a-și manifesta trăsăturile (de câine) în liniște. 
 2. Să asigurați tratament veterinar calificat în caz de vătămare sau boală. 
 3. Să asigurați deparazitările lunare și vaccinarile anuale. 
 4. Să NU bruscați, să NU maltratați, să NU pedepsiți animalul. În cazul în care intervin probleme comportamentale aveți obligația de a vă adresa asociației noastre sau unui dresor calificat. 
 5. Să NU abandonați sub nicio formă animalul dacă realizați că nu corespunde standardelor dvs. 
 6. Să NU înstrăinați animalul decât anunțând în prealabil donatorul, respectiv asociația noastră, iar acest lucru se va efectua NUMAI cu acordul nostru. 
 7. Să anunțați asociația în cazul în are schimbați domiciliul animalului și dacă vă schimbați datele de contact- nr. de telefon pentru a putea menține în continuare legătura cu dvs. 
 8. Să luați măsuri pentru sterilizarea animalului la vârsta potrivită dacă acest lucru nu a fost efectuat deja de către asociația noastră.
 9. Să anunțați asociația în termen de 24h în cazul pierderii sau decesului animalului adoptat. 
 10. Să returnați asociației animalul dacă NU vă mai permiteți să îl îngrijiți, dacă vă mutați și nu-l puteți lua cu dvs., dacă nu relaționați bine cu el, dacă nu este compatibil cu familia dvs. și/sau dacă nu sunteți mulțumit de el.
 11. Să permiteți asociației vizitarea animalului, cu anunțare prealabilă, la solicitarea asociației în scopul verificării condițiilor asigurate animalului adoptat și a stării acestuia. 
 12. În cazul nerespectării prevederilor și obligațiilor stipulate atât în acest chestionar cât și în contractul de adopție semnat ulterior de către adoptator, asociația noastră își rezervă dreptul de a confisca animalul donat 
 13. Vă mulțumim pentru timpul acordat parcurgerii chestionarului nostru!