Nu ai niciun produs în coș.

Contact

Măriței 727160

casaluipatrocle @ gmail.com

Lia

286105783_10226396653477880_6957053652102551199_n
Distribuie:
Status Adoptie
Neadoptat
Oferit spre adoptie

Caracteristici:

Sex: Feminin
Vârstă: 3
Vaccinat: Da
Deparazitat: Da
Sterlizat: Da
Talie: Medie
Handicap: Nu
Particularități: Sociabilă cu oamenii

Despre

Lia-i un mix de fox terrier, dar nu unul lipsit de probleme întrucât împrejurările în care găsim câini de rasă nu sunt niciodată fericite. Ea a fost preluată de lângă un buncăr, probabil abandonată, probabil în căutare de ceva de mâncare. Era gestantă, se împerechease pe stradă, iar dincolo de asta, suferea de două boli suficient de grave: babesioză (provocată de mușcăturile de căpușă) și coronaviroză (boală caracterizată prin dificultăți respiratorii și probleme gastrointestinale).

Degrabă ce a ajuns în mâinile noastre, am plecat împreună spre veterinar, acolo unde a urmat un control amănunțit finalizat cu multe analize. S-a stabilit un plan de tratament ce a trebuit urmat cu strictețe pentru a o ajuta să se vindece - a dat roade imediat. Lia a scăpat de ambele afecțiuni care-i puneau în pericol calitatea vieții. Următorul pas a constat în sterilizare, gestația debutantă permițând efectuarea unei astfel de intervenții chirurgicale. S-a recuperat foarte bine și după acest mic hop.

Acum este perfect sănătoasă, tot ce-i mai lipsește este o familie, dar nu una oarecare, ci constituită din oameni care sunt capabili să-i înțeleagă temperamentul ușor dificil.

Pentru a vă familiariza cu ea, vă mai spunem următoarele:

 Este o femelă născută cu aproximație la data de 12. 2020, rasă – mix fox terrier, de talie medie-mică (¬36cm).
  Este sociabilă cu oamenii, dar dificilă în interacțiunea cu alți câini. Preferă să fie ea singura care primește toată atenția.
  A avut anumite probleme comportamentale (nr. – își urmărea coada și o mușca), motiv pentru care i s-a administrat CalmVet, un medicament care a reușit să o liniștească.
  Nu vrea să împartă hrana, jucăriile și iubirea cu alți căței. Devine agresivă dacă nu este hrănită separat de ceilalți. În țarc nu poate sta decât singură, pe ceilalți îi agresează.
  Este potrivită pentru o familie în care ea să fie singurul cățel, iar toată dedicarea să fie centrată asupra ei.
  Este deparazitată intern/extern, vaccinată complet și sterilizată.

 ❤️ Cunoaștem faptul că un cățel cu o personalitate dificilă și un temperament aparte nu poate găsi la fel de repede un cămin, dar credem că orice problemă poate fi remediată atâta timp cât există voință și suficient de multă implicare din partea oamenilor. Așadar, până și Lia merită o șansă căci vina nu-i aparține că a ajuns să manifeste un comportament antisocial față de alte animale, nu se știe cum a trăit până să ajungă în adăpost. Vă rugăm să ne susțineți cu o distribuire a albumului său de adopție!

Galerie foto

Dacă doriți să adoptați un câine din adăpostul nostru, vă invităm mai întâi să completați următorul chestionar.

Dureaza doar 2 minute!

Care este scopul chestionarului? De ce trebuie să îl completez?

Chestionarul reprezintă primul pas în vederea adopției și modalitatea prin care încercăm să vă cunoaștem și să ne asigurăm că blănoșii noștri ajung în familii iubitoare și mai ales responsabile. (ATENȚIE: Nu luăm în considerare răspunsuri monotone de tipul ‘’Da” sau “Nu’’).

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Completează chestionarul de mai jos - Step 1 of 4
Name
Vârsta dvs este.: 10

Rugăm să citiți cu atenție câteva dintre obligațiile la care vă angajați ca și adoptator: 

Datele dvs. de contact, așa cum vor fi menționate în contractul de adopție (nume, prenume, vârsta, nr. telefon și adresa la care doriți să locuiască animalul adoptat). 

 1. Să asigurați animalului donat de către noi un trai decent, lipsit de stres, aspect ce se traduce prin: apă și mâncare nelimitată, un loc confortabil în care să doarmă, libertate de mișcare, posibilitatea de a-și manifesta trăsăturile (de câine) în liniște. 
 2. Să asigurați tratament veterinar calificat în caz de vătămare sau boală. 
 3. Să asigurați deparazitările lunare și vaccinarile anuale. 
 4. Să NU bruscați, să NU maltratați, să NU pedepsiți animalul. În cazul în care intervin probleme comportamentale aveți obligația de a vă adresa asociației noastre sau unui dresor calificat. 
 5. Să NU abandonați sub nicio formă animalul dacă realizați că nu corespunde standardelor dvs. 
 6. Să NU înstrăinați animalul decât anunțând în prealabil donatorul, respectiv asociația noastră, iar acest lucru se va efectua NUMAI cu acordul nostru. 
 7. Să anunțați asociația în cazul în are schimbați domiciliul animalului și dacă vă schimbați datele de contact- nr. de telefon pentru a putea menține în continuare legătura cu dvs. 
 8. Să luați măsuri pentru sterilizarea animalului la vârsta potrivită dacă acest lucru nu a fost efectuat deja de către asociația noastră.
 9. Să anunțați asociația în termen de 24h în cazul pierderii sau decesului animalului adoptat. 
 10. Să returnați asociației animalul dacă NU vă mai permiteți să îl îngrijiți, dacă vă mutați și nu-l puteți lua cu dvs., dacă nu relaționați bine cu el, dacă nu este compatibil cu familia dvs. și/sau dacă nu sunteți mulțumit de el.
 11. Să permiteți asociației vizitarea animalului, cu anunțare prealabilă, la solicitarea asociației în scopul verificării condițiilor asigurate animalului adoptat și a stării acestuia. 
 12. În cazul nerespectării prevederilor și obligațiilor stipulate atât în acest chestionar cât și în contractul de adopție semnat ulterior de către adoptator, asociația noastră își rezervă dreptul de a confisca animalul donat 
 13. Vă mulțumim pentru timpul acordat parcurgerii chestionarului nostru!