Nu ai niciun produs în coș.

Contact

Măriței 727160

casaluipatrocle @ gmail.com

Fuchur

8
Distribuie:
Status Adoptie
Neadoptat
Oferit spre adoptie

Caracteristici:

Sex: Masculin
Vârstă: 8
Vaccinat: Da
Deparazitat: Da
Sterlizat: Nu
Talie: Mare
Handicap: Nu
Particularități: Cuminte

Despre

Fuchur este cel mai recent ciobănesc care ne-a trecut pragul adăpostului. A fost găsit într-o zi de dumincă, într-un șanț, în apropiere de Piatra Neamț de către colega noastră Alina, aflată-n concediu. Zăcea pe marginea drumului, era inert, însă ea a coborât pentru a verifica cu certitudine, iar surpriza a fost că încă respira, deși de abia mai clipea. A fost pus în mașină și transportat de urgență la un cabinet veterinar. Diagnosticul inițial a fost babesioză, pentru care i s-a administrat tratament, iar el și-a revenit spectaculos. În urma examenului radiologic efectuat, s-a constatat că are femurul fracturat, lucru care impunea intervența chirurgicală aferentă. Și l-am operat în cele din urmă, iar el a tras mult să se refacă, să învețe să meargă din nou, să nu-și mai rupă bandajele, să nu-și mai dea jos coiful, să se obișnuiască cu condiția sa (curentă, la momentul respectiv). A reușit, dar greu și chinuitor, atât pentru noi, care am fost nevoite să-l păzim în permanență, dar și pentru el căci nu reușea să înțeleagă ce se întâmplă, de ce i se schimbă bandajul așa des, de ce trebuie să poarte coif, de nu poate pune piciorul în pământ.

Tot răul spre bine, Fuchur acum își folosește toate cele 4 picioare și așteaptă cu entuziasm o familie care să-l ia acasă. Despre el vă spunem următoarele:

 

Este un mascul în vârstă de 8 ani, de talie mare (~57cm).

Este cuminte, afectuos cu oamenii.

Este dominant la mâncare, nu știm ce traume a suferit pe stradă, câtă înfometare, dar este foarte protectiv cu bolul său de hrană.

Este sociabil cu alte animale, dar până când vine ora mesei. În fericitul caz în care va fi adoptat, viitorul stăpân trebuie să știe că dacă mai deține și alte animale, de preferat ar fi să îi hrănească sparat pentru a evita o eventuală altercație.

Este potrivit pentru viața la curte.

Nu este tocmai un cățel activ, rar sare și se joacă sau aleargă cu ceilalți, preferă să se uite, să se bucure de soare sau de umbră.

Este deparazitat intern și extern, complet vaccinat, nesterilizat (nu efectuăm astfel de proceduri asupra câinilor seniori).

 

❤️ Te rugăm să ne ajuți cu o distribuire la albumul său de adopție!

Galerie foto

Dacă doriți să adoptați un câine din adăpostul nostru, vă invităm mai întâi să completați următorul chestionar.

Dureaza doar 2 minute!

Care este scopul chestionarului? De ce trebuie să îl completez?

Chestionarul reprezintă primul pas în vederea adopției și modalitatea prin care încercăm să vă cunoaștem și să ne asigurăm că blănoșii noștri ajung în familii iubitoare și mai ales responsabile. (ATENȚIE: Nu luăm în considerare răspunsuri monotone de tipul ‘’Da” sau “Nu’’).

Completează chestionarul de mai jos - Etapa 1 din 4
Vârsta dvs este.: 10

Rugăm să citiți cu atenție câteva dintre obligațiile la care vă angajați ca și adoptator: 

Datele dvs. de contact, așa cum vor fi menționate în contractul de adopție (nume, prenume, vârsta, nr. telefon și adresa la care doriți să locuiască animalul adoptat). 

 1. Să asigurați animalului donat de către noi un trai decent, lipsit de stres, aspect ce se traduce prin: apă și mâncare nelimitată, un loc confortabil în care să doarmă, libertate de mișcare, posibilitatea de a-și manifesta trăsăturile (de câine) în liniște. 
 2. Să asigurați tratament veterinar calificat în caz de vătămare sau boală. 
 3. Să asigurați deparazitările lunare și vaccinarile anuale. 
 4. Să NU bruscați, să NU maltratați, să NU pedepsiți animalul. În cazul în care intervin probleme comportamentale aveți obligația de a vă adresa asociației noastre sau unui dresor calificat. 
 5. Să NU abandonați sub nicio formă animalul dacă realizați că nu corespunde standardelor dvs. 
 6. Să NU înstrăinați animalul decât anunțând în prealabil donatorul, respectiv asociația noastră, iar acest lucru se va efectua NUMAI cu acordul nostru. 
 7. Să anunțați asociația în cazul în are schimbați domiciliul animalului și dacă vă schimbați datele de contact- nr. de telefon pentru a putea menține în continuare legătura cu dvs. 
 8. Să luați măsuri pentru sterilizarea animalului la vârsta potrivită dacă acest lucru nu a fost efectuat deja de către asociația noastră.
 9. Să anunțați asociația în termen de 24h în cazul pierderii sau decesului animalului adoptat. 
 10. Să returnați asociației animalul dacă NU vă mai permiteți să îl îngrijiți, dacă vă mutați și nu-l puteți lua cu dvs., dacă nu relaționați bine cu el, dacă nu este compatibil cu familia dvs. și/sau dacă nu sunteți mulțumit de el.
 11. Să permiteți asociației vizitarea animalului, cu anunțare prealabilă, la solicitarea asociației în scopul verificării condițiilor asigurate animalului adoptat și a stării acestuia. 
 12. În cazul nerespectării prevederilor și obligațiilor stipulate atât în acest chestionar cât și în contractul de adopție semnat ulterior de către adoptator, asociația noastră își rezervă dreptul de a confisca animalul donat 
 13. Vă mulțumim pentru timpul acordat parcurgerii chestionarului nostru!
ro_RORomanian