Nu ai niciun produs în coș.

Contact

Măriței 727160

casaluipatrocle @ gmail.com

Finian

4
Distribuie:
Status Adoptie
Adoptat
Oferit spre adoptie

Caracteristici:

Sex: Masculin
Vârstă: 8
Vaccinat: Da
Deparazitat: Da
Sterlizat: Da
Talie:
Handicap: Minor
Particularități: Energic

Despre

Continuăm seria albumelor de adopție cu un alt câine al adăpostului nostru, pe numele său “Finian”.
Povestea sa debutează în satul Moara, jud. Suceava, unde a fost înstrăinat de mama sa pe când avea doar câteva luni și aruncat degajat, în câmp. Fără remușcări, fără procese de conștiință ulterioare, lipsiți de compasiune; așa abandonează românii animalele zilnic.
Finian a supraviețuit, dar cum... numai el știe, iar ochii săi reflectă drama unui pui singur, flămând, dezorientat și lipsit de apărare în fața junglei urbane.

Nici viața n-a fost indulgentă cu el, scoțându-i în cale un șofer grăbit și nemilos, care a nu a cugetat când a înaintat cu roțile mașinii peste el. Durerea? Credem că numai el ar putea s-o povestească, pe limba lui. Incidentul a fost surprins de niște săteni, care ne-au solicitat prezența imediată. Noi, ne-am conformat și am plecat în grabă după el.
Când am ajuns, am găsit un Finian lat pe șosea, resemnat de mult în fața sorții lui. L-am preluat și am fugit la veterinar. A urmat un tratament de lungă durată, s-a refăcut, dar coada a necesitat amputarea.

După perioada de recuperare, am văzut în Finian un alt cățel, unul fericit, bucuros și recunoscător pentru simplul fapt că există. Am văzut în el un câine flocos și roșcățel, care ar înfrunta orice obstacol, numai să trăiască. Acum este bine, sănătos și vesel, gata să-și găsească familia lui.

Despre “Finian” vă povestim următoarele:

  Este un mascul în vârstă de 8 ani, de talie medie-mică (~40cm).
  Este un câine prietenos în care bucuria vieții se reflectă din plin.
  Se înțelege foarte bine cu copiii.
  Se înțelege foarte bine și cu alți câini.
  Se poate adapta unui trai la bloc, cât și la curte.
  Este jucăuș.
  Este deparazitat intern/extern, cu schema de vaccinare finalizată, sterilizat.
  Este EXCLUS ca el să ajungă în lanț sau în țarc. NU îndeplinește criteriile unui câine de pază și nu-și dorește să fie.
  Are codița lipsă, dar nu-l deranjează cu nimic.
  Este un câine tânăr și activ, se potrivește perfect profilului unei familii care adoră excursiile.

 ❤ Una peste alta, Finian este un câine ce-și dorește o viață dincolo de porțile adăpostului, una în care să fie în centrul atenției așa cum, de altfel și merită.

Galerie foto

Dacă doriți să adoptați un câine din adăpostul nostru, vă invităm mai întâi să completați următorul chestionar.

Dureaza doar 2 minute!

Care este scopul chestionarului? De ce trebuie să îl completez?

Chestionarul reprezintă primul pas în vederea adopției și modalitatea prin care încercăm să vă cunoaștem și să ne asigurăm că blănoșii noștri ajung în familii iubitoare și mai ales responsabile. (ATENȚIE: Nu luăm în considerare răspunsuri monotone de tipul ‘’Da” sau “Nu’’).

Completează chestionarul de mai jos - Etapa 1 din 4
Vârsta dvs este.: 10

Rugăm să citiți cu atenție câteva dintre obligațiile la care vă angajați ca și adoptator: 

Datele dvs. de contact, așa cum vor fi menționate în contractul de adopție (nume, prenume, vârsta, nr. telefon și adresa la care doriți să locuiască animalul adoptat). 

 1. Să asigurați animalului donat de către noi un trai decent, lipsit de stres, aspect ce se traduce prin: apă și mâncare nelimitată, un loc confortabil în care să doarmă, libertate de mișcare, posibilitatea de a-și manifesta trăsăturile (de câine) în liniște. 
 2. Să asigurați tratament veterinar calificat în caz de vătămare sau boală. 
 3. Să asigurați deparazitările lunare și vaccinarile anuale. 
 4. Să NU bruscați, să NU maltratați, să NU pedepsiți animalul. În cazul în care intervin probleme comportamentale aveți obligația de a vă adresa asociației noastre sau unui dresor calificat. 
 5. Să NU abandonați sub nicio formă animalul dacă realizați că nu corespunde standardelor dvs. 
 6. Să NU înstrăinați animalul decât anunțând în prealabil donatorul, respectiv asociația noastră, iar acest lucru se va efectua NUMAI cu acordul nostru. 
 7. Să anunțați asociația în cazul în are schimbați domiciliul animalului și dacă vă schimbați datele de contact- nr. de telefon pentru a putea menține în continuare legătura cu dvs. 
 8. Să luați măsuri pentru sterilizarea animalului la vârsta potrivită dacă acest lucru nu a fost efectuat deja de către asociația noastră.
 9. Să anunțați asociația în termen de 24h în cazul pierderii sau decesului animalului adoptat. 
 10. Să returnați asociației animalul dacă NU vă mai permiteți să îl îngrijiți, dacă vă mutați și nu-l puteți lua cu dvs., dacă nu relaționați bine cu el, dacă nu este compatibil cu familia dvs. și/sau dacă nu sunteți mulțumit de el.
 11. Să permiteți asociației vizitarea animalului, cu anunțare prealabilă, la solicitarea asociației în scopul verificării condițiilor asigurate animalului adoptat și a stării acestuia. 
 12. În cazul nerespectării prevederilor și obligațiilor stipulate atât în acest chestionar cât și în contractul de adopție semnat ulterior de către adoptator, asociația noastră își rezervă dreptul de a confisca animalul donat 
 13. Vă mulțumim pentru timpul acordat parcurgerii chestionarului nostru!
ro_RORomanian