Nu ai niciun produs în coș.

Contact

Măriței 727160

casaluipatrocle @ gmail.com

Buddy

10
Distribuie:
Status Adoptie
Adoptat
Oferit spre adoptie

Caracteristici:

Sex: Masculin
Vârstă: 5
Vaccinat: Da
Deparazitat: Da
Sterlizat: Da
Talie: Mare
Handicap: Major
Particularități: Blând

Despre

El este “Buddy”, imaginea indiferenței românești, un câine ce aparține unui tablou sinistru, pictat de inimile goale alături de care a viețuit până a ajuns la noi. Un câine pe care nu știm cu certitudine dacă-l va lua cineva vreodată, căci are un handicap peste care greu treci cu vederea. Povestea lui e una tristă, marcată de evenimente care sensibilizează.

A avut o familie, a fost un câine falnic și voinic, a slujit ani buni într-o gospodărie, a apărat casa și bunurile stăpânilor, însă a fost neglijat, atât de neglijat încât, de la rahitism, i s-au strâmbat picioarele și așa a rămas. Nu l-au tratat, veterinarul e scump, iar viața patrupedului nu e atât de importantă când în casă trebuie schimbată canapeaua, trebuie cupărate jucării la copii, trebuie schimbată mașina, altele sunt prioritățile, iar el nu a fost niciodată printre ele. Iar dacă pentru stăpânii lui nu a contat, nu a contat pentru nimeni, vecinul are și el alte priorități, altele în afară de câinele de vis a vis. A contat pentru noi, dar prea târziu, căci a rămas strâmb pentru totdeauna, iar nimic nu-l mai poate repara. Iar dacă picioarele ne îngrijorează, rănile din sufletul lui nu pot fi nici operate, nici pansate și nici tratate în vreun fel, rămân acolo și-l bântuie tacit. Cum salvezi prin iubire și afecțiune un câine cu picioarele strâmbe și sufletul îndurerat când alții 300 de câini stau la coadă pentru tratamente, pansamente, injecții și vizite medicale? Cum poate un singur om să-și canalizeze dragostea către toți câinii ca la finalul zilei să fie toți sociabili, iubitori și mai puțin triști?

Nu poate, un singur om nu poate, mai ales atunci când în grija lui se bizuie întreg adăpostul.

"Buddy" are nevoie de exclusivitate, de omul dispus să-i vindece traumele de ordin sufletesc, căci cele fizice rămân iremediabile. Nu sunt un impediment în fața fericirii lui, merge agale, dar bucuros, aleargă cum poate către oamenii care ne trec pragul, să-i întâmpine, să-i pupe, să le arate că e frumos, cuminte și perfect adoptabil, poate poate-l ia cineva acasă, dar nu a avut noroc. Nu a adoptat nimeni niciodată de la noi un câine cu un handicap major, e o responsabilitate pe care prea puțini sunt capabili să și-o asume. Ei sunt totuși adoptabili, dar siliți să trăiască în adăpost până la finalul vieții lor, privind cum pleacă pe rând toți câinii tineri, cu ochi frumoși și blană lungă, care pot să alerge și să se joace mai bine decât o fac ei, iar la finalul zilei rămân uitându-se-n gol la mașinile care pleacă grăbite, fiecare în treaba ei, fiecare om cu gândurile și probleme lor.

Îi încercăm norocul, poate prin intermediul acestui album îl observă cineva, se îndrăgostește de frumusețea lui și decide să-i acorde o șansă, o șansă la un nou început.

Despre “Buddy” vă relatăm următoarele:

  Este un mascul în vârstă de 5 ani, rasă- metiș de ciobănesc Mioritic, de tale mare (~65cm).
  Este un câine extrem de blând, docil, prietenos cu orice îi iese în cale, fie el adult sau copil.
  Este extrem de sociabil cu alte animale, cu toți câinii adăpostului indiferent de talia și vârsta lor.
  Este un câine de companie, nicidecum de pază, motiv pentru care EXCLUDEM posibilitatea ca el să ajungă în lanț! După o viață atât de chinuită, merită un loc al lui și o pensie liniștită!
  Este un câine mediu de activ, nu aleargă și nu se omoară cu joaca prea tare, preferă să se plimbe-n ritmul lui sau să stea și să se bucure de soare.
  Este deparazitat intern și extern, vaccinat complet, nesterilizat.

 ❤ “Buddy” vrea să plece acasă, este lucrul la care tânjește cel mai mult... la un om care să-l scoată din adăpost și care să-l trateze ca pe un câine normal. Ajutați-ne să-l trimitem acasă, oferiți-i distribuirea dvs.! 

Galerie foto

Dacă doriți să adoptați un câine din adăpostul nostru, vă invităm mai întâi să completați următorul chestionar.

Dureaza doar 2 minute!

Care este scopul chestionarului? De ce trebuie să îl completez?

Chestionarul reprezintă primul pas în vederea adopției și modalitatea prin care încercăm să vă cunoaștem și să ne asigurăm că blănoșii noștri ajung în familii iubitoare și mai ales responsabile. (ATENȚIE: Nu luăm în considerare răspunsuri monotone de tipul ‘’Da” sau “Nu’’).

Completează chestionarul de mai jos - Etapa 1 din 4
Vârsta dvs este.: 10

Rugăm să citiți cu atenție câteva dintre obligațiile la care vă angajați ca și adoptator: 

Datele dvs. de contact, așa cum vor fi menționate în contractul de adopție (nume, prenume, vârsta, nr. telefon și adresa la care doriți să locuiască animalul adoptat). 

 1. Să asigurați animalului donat de către noi un trai decent, lipsit de stres, aspect ce se traduce prin: apă și mâncare nelimitată, un loc confortabil în care să doarmă, libertate de mișcare, posibilitatea de a-și manifesta trăsăturile (de câine) în liniște. 
 2. Să asigurați tratament veterinar calificat în caz de vătămare sau boală. 
 3. Să asigurați deparazitările lunare și vaccinarile anuale. 
 4. Să NU bruscați, să NU maltratați, să NU pedepsiți animalul. În cazul în care intervin probleme comportamentale aveți obligația de a vă adresa asociației noastre sau unui dresor calificat. 
 5. Să NU abandonați sub nicio formă animalul dacă realizați că nu corespunde standardelor dvs. 
 6. Să NU înstrăinați animalul decât anunțând în prealabil donatorul, respectiv asociația noastră, iar acest lucru se va efectua NUMAI cu acordul nostru. 
 7. Să anunțați asociația în cazul în are schimbați domiciliul animalului și dacă vă schimbați datele de contact- nr. de telefon pentru a putea menține în continuare legătura cu dvs. 
 8. Să luați măsuri pentru sterilizarea animalului la vârsta potrivită dacă acest lucru nu a fost efectuat deja de către asociația noastră.
 9. Să anunțați asociația în termen de 24h în cazul pierderii sau decesului animalului adoptat. 
 10. Să returnați asociației animalul dacă NU vă mai permiteți să îl îngrijiți, dacă vă mutați și nu-l puteți lua cu dvs., dacă nu relaționați bine cu el, dacă nu este compatibil cu familia dvs. și/sau dacă nu sunteți mulțumit de el.
 11. Să permiteți asociației vizitarea animalului, cu anunțare prealabilă, la solicitarea asociației în scopul verificării condițiilor asigurate animalului adoptat și a stării acestuia. 
 12. În cazul nerespectării prevederilor și obligațiilor stipulate atât în acest chestionar cât și în contractul de adopție semnat ulterior de către adoptator, asociația noastră își rezervă dreptul de a confisca animalul donat 
 13. Vă mulțumim pentru timpul acordat parcurgerii chestionarului nostru!
ro_RORomanian